Snowball Matchrace Series 2017-2018

Snowball J22 - 2017-2018

 

Ook komende winter organiseert Westeinderzeilwedstrijden i.s.m. WV Aalsmeer weer deze wedstrijdserie.

WANNEER? Elke derde zondag van de maand vanaf oktober tot en met maart.

Snowball 1 zondag 15 oktober 2017
Snowball 2 zondag 19 november 2017
Snowball 3 zondag 17 december 2017
Snowball 4 zondag 21 januari 2018
Snowball 5 zondag 18 februari 2018
Snowball 6 zondag 18 maart 2018

VOOR WIE? De Snowball Winterserie 2017-2018 is bedoeld voor teams met enige wedstrijdervaring. Er worden per evenement maximaal 7 teams toegelaten. Er zal rond de matches veel aandacht worden besteed aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match. Daarnaast zal er na ieder evenement een debriefing worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken.

BOOTTYPE? Er wordt gevaren in boten van het type J22. Deze worden door de organisatie ter beschikking gesteld.

PROGRAMMA? Het programma van een evenement bestaat uit het varen van een volledige round robin, eventueel gevolgd door een finale. Voor en na het zeilen zal via een briefing en debriefing veel aandacht worden besteed aan de tactiek en de regels van het matchracen. Aan de zeilers kan worden gevraagd bij te dragen aan de organisatie door te helpen bij de voorbereidingen (boten optuigen) en het opruimen na afloop. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te varen met een umpire om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire.

KOSTEN? Het inschrijfgeld is € 75,= per team per dag. Schrijf je in voor de hele serie dan krijg je een korting van 10%. Een lunch is inbegrepen in het inschrijfgeld.

PRIJZEN? Natuurlijk is er elke maand een dagprijs voor het winnende team. En aan het einde op de laatste wedstrijddag is er een prijs voor het beste team van het hele seizoen. (Het team met procentueel de meeste overwinningen) Ook wordt op de laatste dag gestreden om de jaarlijkse wisselbokaal.

INSCHRIJVEN? Inschrijfformulier

Inloggen
Inloggen voor deelnemers en vrijwilligers