6-uur van de Westeinder 9 juni

Poster-3

Aalsmeer – 6-uurs van de Westeinder 2018

De 6-uurs van de Westeinder wordt georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) in samenwerking met de Stichting Westeinderzeilwedstrijden (WZW) en wordt gezeild op “de Grote Poel” van de Westeinderplassen.

De geplande start is om 10:00 uur op zaterdag 9 juni 2018 en is vlakbij het “starteiland” aan de Grote Poel van de Westeinderplassen. Om 8:15 uur is het zeilerspalaver in het clubhuis van WV Schiphol. Deelname is mogelijk voor alle klassen kajuitboten en open zeilboten.

Na het succes van vorige jaren is de 6-uurs van de Westeinder nu een terugkerend evenement. Het is een leuke zeilwedstrijd en voor iedereen goed te doen.

Het principe van een 6-uurs race is heel eenvoudig: het schip dat in 6 uur tijd de grootste afstand heeft afgelegd is de winnaar van de race. Uiteraard wordt de gezeilde afstand gecorrigeerd met een handicapfactor die per type zeilschip wordt vastgesteld. Tijdens de race is het toegestaan om van bemanning te wisselen, zodat er altijd een frisse bemanning aan boord kan zijn.

Na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats en is er de mogelijkheid om gezellig te blijven eten.

Wil jij meedoen met de volgende editie als zeiler? Alle informatie en inschrijvingsmogelijkheden zijn binnenkort te vinden op de website van de wvschiphol.nl of westeinderzeilwedstrijden.nl

Organisatie 6-uurs 2018

Inloggen
Inloggen voor deelnemers en vrijwilligers