WZW Cup @ Nieuwe Meer 14 juli

De WZW is in samenwerking met de aangesloten verenigingen aan het werk om een nieuwe wedstrijdformule op te zetten. De WZW Cup is een laagdrempelige recreatieve competitie voor alle leden van de WZW aangesloten verenigingen, tw WV Aalsmeer, WV Nieuwe Meer, Westend, WV Schiphol, Windsurfclub Aalsmeer en aspirant lid De Residentie. Om deel te nemen is wedstrijdervaring is niet nodig. Wel is het zaak dat u kunt zeilen en/of kunt windsurfen. De boten en surfplanken worden ter beschikking gesteld door de WZW deelnemende verenigingen.
Het betreft een wedstrijd waarbij steeds 2 boten of 2 surfplanken tegen elkaar varen in hele korte wedstrijdjes in het zicht van de haven onder begeleiding van een scheidsrechter. Alle teams varen een keer tegen elkaar en de deelnemer(s) die de meeste wedstrijden wint, is de dag winnaar. Elke deelnemer krijgt per gewonnen wedstrijd 2 punten en voor het uitvaren van een wedstrijd 1 punt. De persoon met de meeste punten aan het einde van serie is de winnaar van de WZW Cup. Het is een individueel klassement en het is de bedoeling om te varen in de volgende klasse ’s:

Datum Boot type   Locatie
1 Zaterdag 12 Mei J22 (zonder spinaker) 3 mansboot WV Aalsmeer
2 Zaterdag 26 Mei -> Maandag 18 juni Fanatic Viper + 5m2 of 7m2 zeil windsurfen Wind Surf Club Aalsmeer
3 Zaterdag 14 juli Laser 1 persoonsboot WV Nieuwe Meer
4 Zaterdag 18 augustus Randmeer 2 mansboot Wv Schiphol

Inschrijving is niet voor de serie, maar gaat per wedstrijd. Het staat iedereen vrij om deel te nemen aan 1 of meerdere wedstrijden. Een wedstrijd gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Daarom zal de inschrijving 24 uur voor aanvang sluiten en zal er besloten worden of er gevaren kan worden. Deelname per wedstrijd kost 5 euro. Communicatie zal verlopen via email, de WZW website en WZW Facebook pagina.
De volgende wedstrijd dag is op 14 juli en dan wordt er gevaren bij WV Nieuwe Meer. Ga naar deze link om je aan te melden.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options