Grand Prix weer voorbij

Geplaatst in: Nieuws berichten
Tags:

Drakenzeilers genoten tijdens een mooie Grand Prix Aalsmeer 2019

Het jaarlijkse Draken-zeilseizoen in Nederland begint traditioneel op de Westeinder met zeilwedstrijden voor Draken tijdens drie weekenden, de zogenaamde Grand Prix Aalsmeer.
De WV Aalsmeer is daarbij gastvereniging en de WZW verzorgt de wedstrijden.
Het wordt door de Draakzeilers buitengewoon gewaardeerd dat een vereniging haar faciliteiten ter beschikking stelt en dat de leden van de WVA zich op allerlei wijzen hebben ingezet voor het evenement.
De parkeerbegeleiders, het kraan- en haven team, de vrijwilligers in de keuken en achter de bar en de vrijwilligers die deel uitmaken van het wedstrijdcomité.
Ook beseffen de leden van de Drakenklasse dat de invasie van Draken en trailers een impact heeft op de leden van de vereniging die ook door het uitzonderlijk mooie voorjaarsweer geprikkeld worden het water op te gaan.
Tijdens zijn dankwoord heeft Philip de Koning Gans, de nationale secretaris van de Internationale Drakenklasse, daar namens de klasse nog eens de nadruk op gelegd.

fullsizeoutput_15aaWVA-lid en bestuurslid van de Drakenklasse Jan Bakker heeft daarbij WVA-lid Bastiaan van der Wal in het bijzonder in het zonnetje gezet en een Drakenprijs aan hem overhandigd.
Bastiaan is naast zijn zeiltochtjes in zijn Jeanneau al ruim zes jaar een trouwe vrijwilliger van het wedstrijdcomité in zijn rol als redder, contra startschip en boeienlegger.

De totale serie bedroeg 21 wedstrijden met totaal 27 deelnemers uit vijf verschillende landen.
De eerste serie was eind maart, de tweede serie begin april en de derde serie gedurende het Paasweekend.
Het weer was tijdens alle wedstrijddagen boven verwachting met een zeer zomers Paasweekend als uitsmijter.
Met een thermische wind die meedraaide met de stand van zon en sterker was dan de gebruikelijke zeewind op de Westeinder in de namiddag, werden de laatste twee wedstrijden tot ieders genoegen met 12 – 14 knopen oostelijke wind gevaren.
Met bolle spinnakers en grote witte snorren rond de boegen stoven de Draken met meer dan 8 knopen voor de wind over de plas.
Daarmee was de vloot ruim op tijd binnen om de boten weer te kranen en gereed te maken voor transport voor wedstrijden in andere oorden.

Aalsmeerder Jan Bakker met zijn zonen Olivier en Dominic was ook dit jaar weer de winnaar  van de Grand Prix Aalsmeer en daarmee van de Cor Groot Trofee.
Een zilveren beker van de Drakenklasse sinds 1937. De Aalsmeerder en Olympische zeiler in de Drakenklasse, Cor Groot, won deze trofee permanent in de jaren ‘60.
Zijn zoon Dirk Groot heeft deze beker in 2015 opnieuw geschonken aan de klasse met als voorwaarde dat er op de Westeinder plas om moet worden gezeild vanuit Aalsmeer.
Tijdens de prijsuitreiking is op gepaste wijze stilgestaan bij het recente overlijden van Dirk Groot als gewaardeerd oud lid van de WVA en van de Drakenklasse.
Dirk Groot was ook oud-Nederlands kampioen van de klasse.

De Nederlandse Drakenclub bereid zich thans voor op de jaarlijkse internationale Dragon Gold Cup die dit jaar van 9 – 14 juni wordt gehouden in Medemblik.
Er worden aldaar ruim 100 Drakenteams uit 16 landen verwacht.
Voor meer bijzonderheden: www.dragonclass.nl en Face Book Nederlandse Drakenclub
fullsizeoutput_1577

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options