Geplaatst in: Nieuws berichten
Tags:

WZW-update2018(300px)

J22-1

1. Snowball
We hebben inschrijvingen van de volgende teams:

 • Zondag 18 november 2018: Team Charles, Team Greenbridge, Team Spreen, WVA Dreamteam, Anne van der Beek, Bahama Sailing

Korte terugblik op deze dag: We hadden fantastisch zeilweer, noordoostenwind, 10-14 knopen. Zelfs een team uit Oostende, België. Er is een volledige round robin gevaren en de wedstrijd is gewonnen door Team Anne van der Beek, Team Spreen is tweede geworden en WVA Dreamteam derde.

 • Zondag 16 december 2018: Team Spreen, Team Floris de Wit, Bahama Sailing, Maas-1, Maas-2, Team de Haas, Team Greenbridge en als reserve Team van der Beek.
 • Zondag 20 januari 2019: Team Charles, Team Floris de Wit, Bahama Sailing, Maas-1, Maas-2, Team Greenbridge
 • Zondag 17 februari 2019: Team Charles, Team Spreen, Bahama Sailing, Maas-1, Maas-2, Team Greenbridge
 • Zondag 17 maart 2019: Team Charles, Team Spreen, Bahama Sailing, Maas-1, Maas-2, Team Greenbridge, Team “Team 3″

De Snowball Winterserie 2018-2019 is bedoeld voor teams met enige wedstrijdervaring. Maar ook minder ervaren teams begeleiden wij graag door uitleg van de regels en tactiek. Iedereen heeft de kans om zijn of haar wedstrijdervaring bij ons naar een hoger plan te tillen. Er worden per evenement maximaal 7 teams toegelaten.
Er wordt rond de matches veel aandacht besteed aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match.
Daarnaast zal er na ieder evenement een debriefing worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken en er wordt gevaren in boten van het type J22. Deze worden door de organisatie ter beschikking gesteld.
Het programma van een evenement bestaat uit het varen van een volledige round robin, eventueel gevolgd door een finale. Voor en na het zeilen zal via een briefing en debriefing veel aandacht worden besteed aan de tactiek en de regels van het matchracen. De zeilers dragen bij aan de organisatie door te helpen bij de voorbereidingen (boten optuigen) en het opruimen na afloop. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te varen met een umpire om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire.

 

2. Vrijwilligers
Westeinder Zeilwedstrijden is een samenwerkingsverband van de verenigingen rond de Westeinderplassen dat de watersport wil bevorderen en met name zeilwedstrijden organiseert. Maar tegenwoordig ook een sloepentocht.

vrijwilligers-flyer-1We hebben allemaal dezelfde hobby, de watersport. En meer in het bijzonder zeilen en sommigen ook het wedstrijdzeilen. Voor het uitoefenen van die hobby zijn we allemaal afhankelijk van vrijwilligers. Binnen je eigen vereniging op vele gebieden, maar zeker ook bij zeilwedstrijden.
Zonder vrijwilligers geen zeilwedstrijden op de plas.
Er zijn zeilwedstrijden waarbij er bijna net zo veel vrijwilligers zijn als zeilers. Denk maar aan de bemanning op het startschip, op het finishschip en in de rubberboten. Voor een gemiddelde wedstrijd zijn dat zo maar 8 of meer mensen. En bij grote wedstrijden veel en veel meer. Veel zaken moeten geregeld worden. Denk aan de inschrijving, het protestcomité, de uitslagverwerking of de rescue’s. Maar ook op de wal zijn veel handen nodig, denk hierbij aan bijvoorbeeld parkeren en barbezetting.
Om vrijwilliger te worden bij de wedstrijden hoef je zelf niet eens te kunnen zeilen. Iedereen kan wel iets. En wij kunnen je het allemaal leren. En eventuele opleidingen verzorgen wij ook. Het geeft een extra dimensie aan je hobby en je ontdekt wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken. Wie vrijwilligerswerk doet leert veel leuke mensen kennen, ook van andere verenigingen in de buurt. Aan het eind van de dag ga je met een goed gevoel naar huis, je hebt veel geleerd en als alles weer goed verlopen is neem je de complimenten van de zeilers in ontvangst.
Op dit moment hebben wij een zeer enthousiaste pool van mensen. Maar voor elke wedstrijd is het toch een puzzel om elke post bezet te krijgen. Vandaar dat we deze pool graag groter maken. Iets voor jou? Of ken je iemand die graag zou willen helpen op het water?
Wil je je aanmelden? Dat kan bij je eigen wedstrijdcommissaris of centraal door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@westeinderzeilwedstrijden.nl

 

3. Onderlinge wedstrijden WZW 2019
Dit is een nieuw initiatief dat door de WZW wordt georganiseerd in samenwerking met de deelnemende verenigingen. De doelgroep is zeilers en surfers met een eigen boot of plank.
Details over de Onderlinge Wedstrijden WZW opzet:

 • OnderlingeWedstrijden
 • Frequentie: Driemaal per jaar.
 • Eerste keer rond de openingen van het seizoen.
  Laatste keer rond de sluitingen van het seizoen.
  Tweede keer ergens in het seizoen, midzomer wedstrijd.
 • Organisatie wordt gedaan door WZW, vaste banen, vaste procedures. Varen onder SW handicap.
  Bij 4 of meer deelnemers zelfde boottype aparte klasse + prijs.
 • Deelnemers komen gewoon vanuit hun eigen haven naar het wedstrijdgebied. Na afloop prijsuitreiking bij wisselende verenigingen, die dan ook hapjes verzorgen.
 • Uit de uitslagen kan gewoon de clubkampioen van elke club worden gedestilleerd.
  Over de drie dagen wordt aan het eind een Jaarkampioen Westeinder bepaald. Krijgt mooie wisselbeker. Minimaal 2 keer meedoen om kampioen te kunnen worden van de Westeinder.
  Beste twee resultaten tellen als vaker is meegedaan.
 • Alleen toegankelijk voor leden van de WZW deelnemende verenigingen, dus niet voor anderen zoals bij de Woensdag Avond Wedstrijden van de WVA.
 • Er wordt gevaren onder de standaard RvW.
 • Verenigingen zullen tijdens de Onderlinge wedstrijden WZW geen eigen wedstrijden organiseren.

Aanmelden kan via de wedstrijdsecretaris van je eigen vereniging of stuur een mail naar secretaris@westeinderzeilwestijden.nl

 

4. WZW Cup update
De WZW Cup 2018 is gewonnen door Lucien van Delst. Van harte gefeliciteerd Lucien!!!!
Afgelopen zomer was de eerste WZW Cup serie. Het was een jaar waarin we het concept uitgeprobeerd hebben. We hebben besloten in overleg met alle verenigingen om hier in 2019 mee door te gaan. Het is de bedoeling om te varen in de volgende klasse ’s:

 1. Randmeer (2 persoonsboot), WV Schiphol op zondag 23 juni 2019
 2. Laser (1 persoonsboot), WV Nieuwe Meer op zaterdag 29 juni 2019
 3. Viper (windsurfen), Windsurfclub Aalsmeer op Maandag avond 1 juli 2019
 4. J22 (3-persoons boot), WV Aalsmeer op zaterdag 6 juli 2019

Inschrijving is wederom niet voor de serie, maar gaat per wedstrijd. Het staat iedereen vrij om deel te nemen aan 1 of meerdere wedstrijden. Een wedstrijd gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Daarom zal de inschrijving 24 uur voor aanvang sluiten en zal er besloten worden of er gevaren kan worden. Communicatie zal verlopen via email, de WZW-website en WZW Facebookpagina. Om deel te nemen is wedstrijdervaring niet nodig. Ook als je een ervaren wedstrijdzeiler of surfen ben, dan kan je meedoen aan deze wedstrijden.

 

5. Wedstrijd Kalender Najaar 2018 tot en met voorjaar 2019

WZW_jaarprogramma_2019(300px)

Datum Naam evenement Klasse
16 december Snowball 2 Matchracen J22
20 januari Snowball 3 Matchracen J22
17 februari Snowball 4 Matchracen J22
17 maart Snowball 5 Matchracen J22
30,31 maart Grand Prix d’Aalsmeer
“Sneeuwruimen”
Draak
6,7 april Grand Prix d’Aalsmeer
“Halfweg”
Draak
20,21en 22 april Grand Prix d’Aalsmeer
“Eastern regatta”
Draak
11 mei WZW onderlinge SW
18 en 19 mei Spring Regatta FD, RS Aero, Musto Skiff, Efsix

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options